Mei elkoar!

(GZ-)psychologen

Psychische klachten zoals angst, een depressie en geheugenklachten hebben vaak een grote impact op het leven. De (GZ-)psychologen van Patyna zijn gespecialiseerd in de ouder wordende mens.

Zij hebben ruime ervaring in het diagnosticeren, behandelen en begeleiden van een breed scala aan psychische problemen, die kunnen voorkomen bij het ouder worden.

Wat doet een psycholoog?

U kunt voor de meest uiteenlopende problemen terecht bij een psycholoog van Patyna. We bieden begeleiding en behandeling aan u, uw naasten en/of zorgverleners. U kunt daarbij denken aan de volgende problemen en/of klachten:

  • Stemmingsproblemen, depressie
  • Geheugenproblemen en overige cognitieve problemen
  • Angststoornissen: bijvoorbeeld een sociale fobie, paniekstoornis of een posttraumatische stress-stoornis
  • Psychische klachten: bijvoorbeeld omgaan met een chronische ziekte, situatie na een ernstige ziekte of (gecompliceerde) rouw. Maar ook een traumatische gebeurtenis, dwangmatig handelen of overmatig piekeren.
  • Lichamelijke klachten waarvoor geen duidelijke (medische) verklaring is
  • Slaapstoornissen
  • Gedragsveranderingen bij dementie
  • Revalidatie na een beroerte of niet aangeboren hersenletsel

Wanneer langskomen op locatie niet mogelijk is, komt de psycholoog langs bij u thuis, in het verzorgings- of verpleeghuis. Samen met u kijkt de psycholoog waarmee uw klachten te maken hebben en wat hieraan gedaan kan worden. U brengt de problemen en hulpvraag samen in kaart en maakt afspraken over het (eventuele) vervolg.

Wat kost een psycholoog?

Een behandeling kan worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), afhankelijk van uw geïndiceerde zorgzwaartepakket, of door uw zorgverzekeraar. Is er sprake van geriatrische revalidatiezorg, dan wordt uw behandeling door uw zorgverzekeraar vergoed.

Voor behandeling, die wordt vergoed door uw zorgverzekeraar, kan er sprake zijn van een eigen bijdrage en/of eigen risico. Het is belangrijk na te vragen bij uw zorgverzekeraar op welke wijze u bent verzekerd.

Afspraak maken met een psycholoog

Wilt u een afspraak maken met één van onze psychologen? Neem dan contact op met het behandelteam:

T. 0515 - 428 341
E. behandelteam@patyna.nl