Mei elkoar!

Logopedisten

Onze logopedisten kunnen u helpen bij moeilijkheden op het gebied van taal, spraak, slikken, gehoor of ademen. Ze bespreken met u in welke situaties u problemen ondervindt. Vervolgens wordt samen gezocht naar een passende oplossing voor u en uw omgeving.

Wat doet een logopedist?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor de genoemde problemen. Denk aan regelmatig verslikken na een CVA, slecht te verstaan zijn als gevolg van de ziekte van Parkinson of te weinig lucht ervaren als COPD-cliënt.

De logopedisten begeleiden u door middel van onderzoek, therapie en/of advies op maat. Een behandeling door een logopedist vindt plaats op één van de locaties van Patyna of bij u thuis.

Wat kost een logopedist?

Een behandeling kan worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), afhankelijk van uw geïndiceerde zorgzwaartepakket, of door uw zorgverzekeraar. Is er sprake van geriatrische revalidatiezorg, dan wordt uw behandeling door uw zorgverzekeraar vergoed.

Voor behandeling, die wordt vergoed door uw zorgverzekeraar, kan er sprake zijn van een eigen bijdrage en/of eigen risico. Het is belangrijk na te vragen bij uw zorgverzekeraar op welke wijze u bent verzekerd.

Afspraak maken met een logopedist

Wilt u een afspraak maken met één van onze logopedisten? Neem dan contact op met het behandelteam:

T. 0515 - 428 341
E. behandelteam@patyna.nl