Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Project 'Op Stap'

Samen met ROC Friese Poort en Pastiel bieden we een uniek project aan: Op Stap. Via een speciale, interne mbo-opleiding binnen Patyna leiden we op naar een betaalde baan binnen de zorg.

De deelnemers aan het project 'Op Stap' zijn uitkeringsgerechtigden, een aantal met een achtergrond als statushouder, en vaste medewerkers van Patyna, die zich laten omscholen. Allemaal worden ze begeleid door een ervaren werkbegeleider, die hen in de praktijk het vak leert.

Na een korte stage volgen ze een jaar lang een speciale opleiding. Als ze deze opleiding succesvol afronden, krijgen ze meteen een vast contract als helpende voor minimaal 24 uur per week. Statushouders, die problemen hebben met de Nederlandse taal, volgen eerst een ander traject waarbij ze stapsgewijs verschillende certificaten kunnen halen, waarna ze een jaar later alsnog met het zorg- en welzijnsproject kunnen starten.

De deelnemers worden opgeleid in Talma State (Heeg), Nij Mariënacker (Workum), Finke (Koudum), Teatskehûs (Blauwhuis) en Aylva State (Witmarsum).

Koploper

Het project 'Op Stap' is door Zorgpact verkozen tot koploper! Als koploper ben je een voorbeeld op het gebied van innovatieve samenwerkingen. Kijk voor meer informatie op de website van Zorgpact.

Meer informatie

Op de website Waardigheid en Trots staat een artikel over het project met interviews met betrokkenen. Lees het hele artikel.

Contact

Onlangs is een nieuwe lichting gestart met het project 'Op Stap'. Op dit moment zoeken we geen kandidaten meer.