Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Project 'Op Stap'

Samen met ROC Friese Poort en Pastiel bieden we een uniek project aan: Op Stap. Via een speciale, interne mbo-opleiding binnen Patyna leiden we op naar een betaalde baan binnen de zorg.

De deelnemers aan het project 'Op Stap' zijn uitkeringsgerechtigden, een aantal met een achtergrond als statushouder, en vaste medewerkers van Patyna, die zich laten omscholen. Allemaal worden ze begeleid door een ervaren werkbegeleider, die hen in de praktijk het vak leert.

Na een korte stage volgen ze een jaar lang een speciale opleiding. Als ze deze opleiding succesvol afronden, krijgen ze meteen een vast contract als helpende voor minimaal 24 uur per week. Statushouders, die problemen hebben met de Nederlandse taal, volgen eerst een ander traject waarbij ze stapsgewijs verschillende certificaten kunnen halen, waarna ze een jaar later alsnog met het zorg- en welzijnsproject kunnen starten.

De deelnemers worden opgeleid in Talma State (Heeg), Nij Mariënacker (Workum), Finke (Koudum), Teatskehûs (Blauwhuis) en Aylva State (Witmarsum).

Meer informatie

Op de website Waardigheid en Trots staat een artikel over het project met interviews met betrokkenen. Lees het hele artikel.

Contact

Op dit moment zijn de opleidingsplekken gevuld. In september 2019 willen we mogelijk weer gaan starten met een nieuwe groep. Wil je je hiervoor aanmelden? Neem dan contact op met Nanda Sinnema via nanda.sinnema@patyna.nl.